Cappuccino cheesecake in glas

27 maart 2024

Cappuccino cheesecake in glas

Oké, dit is misschien wel het lekkerste én makkelijkste dessert ooit.

Ik ben echt gek op een lekkere cappuccino, maar tóch bestel ik bijna altijd zwarte koffie. Een cappuccino is immers melk met schuim en een klein drupje koffie. Mensen die dan ook zeggen “Ik heb echt iedere dag m’n kopje koffie nodig” en dan praten over een cappuccino, neem ik niet zo serieus. 🤣

Deze cheesecake in glas is echt perfect. De combinatie van alles klopt, het is niet te veel en de chocolade koffieboontjes maken het natuurlijk helemaal af.

Één van mijn favorieten dit!

2 glazen

Duur: 25 minuten

Cappuccino cheesecake in glas

Ingrediënten

• 250 gr mascarpone

• 200 ml slagroom

• 1 zakje klopfix (8 gr)

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 3-4 eetlepels cappuccino oplospoeder

• +- 3 eetlepels koffielikeur

• 100 gr bastogne koek (1/3 pak)

• Chocolade koffieboontjes

• Reep pure chocolade

Tip: koffielikeur is ook te vervangen voor koffie!

Bereiding

• Klop de slagroom stijf met de klopfix.

• Voeg de mascarpone toe aan de kom en daarna de suiker, vanille aroma, cappuccino poeder en koffielikeur. Meng heel goed door elkaar. Proef even of de smaak goed is.

• Maal de bastogne koekjes fijn in een foodprocessor.

• Schep de koekkruimels aan de onderkant van een glas en schep daarop de room.

• Garneer het dessert met extra koekkruimels, rasp wat pure chocolade over de room en leg er wat chocolade koffieboontjes op.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies