Caponata met burrata

30 maart 2022

Caponata met burrata

Al best een tijdje terug plaatste ik een foto van dit gerecht in mijn story, met de vraag of ik het recept zou delen met jullie. Ik denk serieus dat bijna 100% op “ja graag” stemde. Het blijkt nu, een maandje of 2 later, dat ik dat gewoon nooit heb gedaan, waarvoor excuus.

Dit voorgerecht heb ik voor het eerst gegeten bij een Italiaans restaurant in Amsterdam. Wanneer er burrata op de kaart staat, twijfel ik nooit of ik het moet bestellen. Wat er verder bij of in zit, maakt mij niet zoveel uit.

Deze keer liet ik mij ook verrassen en toen werd dit voor mijn neus geserveerd. Na 2 happen zeiden @caritol en ik tegen elkaar “wów dit is echt niet normaal zo lekker! Wat een combinatie”. In mijn hoofd ging verder om “Lucia, jij gaat dit morgen als lunch namaken!!”. Zo geschiedde.

Zelf maakte ik een grote pan vol voor 1 persoon, want ik maakte er 1 klein voorgerechtje van, maar de rest at ik de dag daarna met wat rijst. Dat raad ik iedereen aan om te doen, want dat is net zo lekker en dan heb je gelijk een hele maaltijd.

Het is een simpele mix van groenten, tomatensaus en burrata. Do I have to say more?

1 pan vol

Ingrediënten

• 1/2 aubergine

• 1/2 courgette

• 1 rode paprika

• Scheut rode wijn

• 400 gr tomatenblokjes

• 75 gr tomatenpuree

• Peper en zout

• 1 burrata

• Handje amandelen

• 1 rode ui

• 1 eetlepel kappertjes

• 6 blaadjes basilicum

• 1 eetlepel zwarte olijven

Bereiding

• Snijd de rode ui fijn en de paprika, aubergine en courgette in blokjes.

• Bak de ui in een pan met olijfolie en voeg na 2 minuten de rest van de groenten toe.

• Strooi er wat peper en zout over en bak dit allemaal zo’n 4 minuten.

• Voeg nu de tomatenpuree, tomatenblokjes, de olijven, kappertjes, rode wijn en basilicumblaadjes toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit zo’n 5 minuten pruttelen.

• Snijd de amandelen in stukjes. Verwarm een pan en bak de amandelen even kort om en om.

• Zet een bakring op je bord en schep het tomaten-groenten mengsel erin. Haal dan de ring eraf en verdeel ongeveer één helft van de burrata over één bord.

• Schep wat amandelen erover en garneer alles met wat basilicumblaadjes.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies