Caponata met burrata

10 oktober 2022

Caponata met burrata

Dit recept is er een die je op verschillende manieren kunt eten. Ik at het los met wat stukjes brood erbij, maar je kunt er ook pasta aan toevoegen. De saus is echt verrukkelijk.

Gerechten met tomatensaus valt bij sowieso veel mensen in de smaak en eerlijk gezegd is het ook altijd goed. Ik kies zelf liever voor iets anders in een restaurant, maar wanneer je het kiest, heb je bijna nooit een misser (nou vind ik alles lekker, dus ik heb ook nooit een misser ).

De groenten in dit recept zorgen er weer even voor dat je je ondertussen ook een beetje gezond voelt. Altijd mooi meegenomen wanneer je al 4 dagen niet zulke gezonde recepten van foodplaces eet, toch?

Dit recept is echt in no-time klaar en lust denk ik iedereen wel. De reacties zie ik wel verschijnen.

2 personen

Ingrediënten

• 1 burrata

• 1 aubergine

• 2/3 courgette

• 1,5 eetlepel zwarte olijven

• 1 eetlepel kappertjes

• +- 400 gr tomaten blokjes Mutti

• 1 glas rode wijn (grote scheut, op gevoel)

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 3 theelepels citroensap

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 theelepel komijnpoeder

• 1 theelepel oregano

• Peper en zout

• Peterselie

• Handje rucola

• Klein beetje maizena of allesbinder

• Eventueel met spaghetti of brood

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn, de aubergine en courgette in blokjes en de olijven door de helft. Bak dit samen in een grote pan met olijfolie.

• Voeg de tomatenblokjes, rode wijn en kappertjes toe aan de pan en roer goed door. Laat even pruttelen.

• Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, peper en zout en wat citroensap toe.

• Is de saus nog te dun? Voeg dan wat allesbinder of maizena toe en blijf goed roeren.

• Eet je dit met pasta? Kook dan de pasta met wat zout, giet het af en voeg dit nu toe aan de pan.

• Schep alles op je bord. Trek de burrata uit elkaar en verdeel die erover.

• Garneer je bord met wat fijngehakte peterselie en rucola.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies