Hoofdgerechten Pasta recepten Recepten

Butter chicken

Aangezien ik helemaal in to the curry’s ben en dat nu iedere week wil maken, hadden mijn vriendinnen een beter plan. “Je moét ook echt even butter chicken maken hoor!!”, zeiden ze meerdere keren.

Het leek mij echt heel lekker en die gedachte klopte volkomen.

Dit gerecht is zo klaar en het is een eenpansgerecht. Je maakt het binnen 10 minuten, kunt daarna gaan strijken, schoonmaken en serie kijken en dan is het klaar. Waar zo’n recept allemaal wel niet goed voor is…

Butter chicken voor 2-3 personen

Ingrediënten

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 400 gr tomatenblokjes

• 250 ml slagroom

• 1 eetlepel garam masala

• 2 cm gember

• Peper en zout

• Mespunt chilivlokken

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 theelepel gemalen komijn

• 2 theelepels citroensap

• 1 theelepel korianderpoeder

• Peterselie

• Rijst

• Scheut water

• Grote klont boter

Voor de kip:

• 400 gr kippendijen

• 2 eetlepels Griekse yoghurt

• 1/2 eetlepel garam masala kruiden

• 1 theelepel paprikapoeder

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

Door de Griekse yoghurt komt er een lichte, zure smaak aan. Wil je dit niet? Maak het dan zonder de yoghurt.

Bereiding

• Snijd de kip in stukjes en doe deze samen met de Griekse yoghurt, paprikapoeder, garam masala kruiden, citroensap en peper en zout in een kom. Meng alles met een lepel en laat even apart staan.

• Laat een grote klont boter smelten in een pan en bak hier vervolgens de gemarineerde kip in.

• Snijd de ui, knoflook en gember fijn en voeg deze ook toe aan de pan met kip.

• Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en de slagroom toe. Roer goed door elkaar en voeg dan de garam masala, paprikapoeder, korianderpoeder, gemalen komijn, chilivlokken, citroensap en peper en zout toe. Roer weer goed door elkaar. Schenk een klein scheutje water erbij en laat alles zo’n driekwartier/uurtje pruttelen op laag/middelhoog vuur. Kijk af en toe even in de pan en roer weer door.

• Voeg nu wat cashewnoten en fijngehakte peterselie toe aan de pan.

• Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Schep wat rijst op je bord met de butter chicken erbij.

• Serveer alles met wat extra peterselie en eventueel koriander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *