Butter chicken risotto

13 maart 2025

Butter chicken risotto

Ik geef ‘m een 10!!!!

De één houdt er wel van en de ander walgt van butter chicken, maar mij maak je er zooo blij mee!!

Ik wilde een nieuwe variant bedenken op m’n butter chicken en weer een tóp risotto. Tja; dan maak je butter chicken risotto. 😉

Toen ik dit jaren geleden voor het eerst at, had ik niet verwacht dat ik het zo lekker zou gaan vinden. Echt even een paar minuten genieten.

3-4 personen

Duur: 1 uur

Butter chicken risotto

Ingrediënten

  • 400 gram risottorijst
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 2 cm gember
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram tomatenblokjes Heinz
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderblad (kruiden)
  • Snuf gemalen komijnzaad
  • Mespunt chilivlokken
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • +- 75 gram boter
  • 350 ml water
  • 4 eetlepels strooikaas
  • Eventueel wat koriander naar wens*

Voor de kip:

  • 400 gram kipfilet
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
  • 1 theelepels citroensap
  • Snuf paprikapoeder

Bereiding

  • Snijd de kip in stukjes en meng dit samen met de yoghurt, Garam masala kruiden, paprikapoeder, citroensap en peper en zout in een kom.
  • Laat een grote klont boter smelten in een grote pan en bak de kip hier in.
  • Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn en voeg dit na een paar minuten ook toe aan de pan met kip.
  • Snijd de paprika en courgette fijn en bak deze ook mee.
  • Voeg na ongeveer 3 minuten de risottorijst toe en bak 3-4 minuten mee.
  • Schenk nu de slagroom erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Roer even goed door en voeg dan de Garam masala kruiden, paprikapoeder, gemalen komijnzaad, citroensap, korianderblad, chilivlokken, peper en zout toe. Roer heel goed door elkaar.
  • Voeg het water toe aan de pan en laat alles dan ongeveer een half uur of misschien zelfs iets langer pruttelen. Let op: blijf af en toe door de pan roeren.
  • Proef of de korrel zacht genoeg is en check of al het water is opgenomen in de korrel. Is deze nog niet zacht genoeg? Voeg dan nog wat kaas, of een klontje boter toe.
  • Schep de risotto op de borden en garneer eventueel met wat koriander naar wens.

Bekijk ook deze recepten

Wraps met kip ketjap, groenten en mangosalsa
Eiwitrijke dadel snack
Pasta carbonara met miso en truffel
Big Mac taco’s
Cookies