Butter chicken noedels! 😋🤤
Ik had gisteren in de supermarkt nog steeds geen idee wat ik moest eten die dag. Het moest iets met kip zijn. Dat wist ik wel. Hoe ik bij butter chicken noedels ben gekomen, is een raadsel.
Een aantal maanden geleden maakte ik al eens butter chicken met rijst. Ikzelf vond deze heerlijk en ik heb er ook heel veel goede berichten over gehoord.
Mijn recept stuur ik meestal op Snapchat naar een lijstje mensen, ik zet de sneak peek van het recept op Food Places en ik zet de hele foto op mijn eigen account @luciaveerman. Binnen een paar minuten, of eigenlijk seconden, ontploften die alledrie. Ik kreeg van iedereen berichten. Ik hou ervan!
Was ik even blij dat ie mega lekker was… 😆
Als jullie deze maken, willen jullie dan laten weten hoe het was? Ik ben zo benieuwd!
2-3 personen
Duur: 15 minuten + 30 minuten pruttelen
Butter chicken noedels
Ingrediënten
• 400 gr udon noedels kant en klaar AH
• 1 grote teen knoflook
• 1 gele ui
• 2 cm gember
• 250 ml slagroom
• 400 gr tomatenblokjes
• 1 rode paprika
• 8 cherrytomaatjes
• 1/2 courgette
• 1 eetlepel Garam masala kruiden Jonnie Boer
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel korianderblad (kruiden)
• 1 theelepel gemalen komijnzaad
• Mespunt chilivlokken
• Peper en zout
• 1 eetlepel citroensap
• Handje cashewnoten
• Grote klont boter
• Klein scheutje water
• Eventueel wat koriander als je dat lust
Voor de kip:
• 400 gr kipfilet
• 2 eetlepels Griekse yoghurt
• 1 eetlepel Garam masala kruiden Jonnie Boer
• Peper en zout
• 2 theelepels citroensap
• 1 theelepel paprikapoeder
Bereiding
• Snijd de kip in stukjes en meng dit samen met de yoghurt, Garam masala kruiden, paprikapoeder, citroensap en peper en zout in een kom.
• Laat een grote klont boter smelten in een grote pan en bak de kip hier in.
• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn en voeg dit na een paar minuten ook toe aan de pan met kip.
• Snijd de tomaatjes door de helft, de paprika in stukjes en de courgette in plakjes en dan weer door de helft. Voeg deze ook toe aan de pan en bak even mee.
• Schenk na een paar minuten de tomatenblokjes en de slagroom bij de pan. Roer even goed door en voeg dan de Garam masala kruiden, paprikapoeder, gemalen komijnzaad, citroensap, korianderblad, chilivlokken, peper en zout toe. Roer heel goed door elkaar.
• Voeg nog een klein scheutje water toe aan de pan en laat alles dan ongeveer een half uur of misschien zelfs iets langer pruttelen. Let op: blijf af en toe door de pan roeren. Is de saus te dik? Voeg dan nog een klein beetje water toe.
• Voeg nu de udon noedels toe aan de pan. Die zitten stevig aan elkaar, maar als ze warm worden en in de pan zitten, laten ze los. Voeg ook de cashewnoten toe en roer alles wederom goed door elkaar.
• Schep de noedels op je bord en garneer eventueel met wat koriander als je dat lust.