Burrataboard

2 november 2023

Burrataboard

M’n favoriete hapje: alles met burrata!

Ik zag laatst een burrataboard voorbijkomen op Pinterest en ik wist gelijk dat ik deze ging maken als hapje voor m’n verjaardag. Wat ik er allemaal bij ging doen, wist ik nog niet. Het werd er dus een met tomaatjes en pistache pesto. 🥹

Dit heerlijke bord maakte ik met stracciatella burrata en voor mensen die nu denken dat er dan chocoladestukjes in zitten (net als de ijssmaak), dat is niet zo. Het is gewoon de romigere versie van de normale burrata!

M’n vriendinnen vonden dit hapje gelukkig net zo lekker als ik, dus daarom moest ik dit bord een paar dagen na m’n verjaardag nog eens maken voor de foto. Dat is natuurlijk geen straf.

Wij aten dit met toastjes. Altijd goed!!

6-7 personen

Duur: 20 minuten

Burrataboard

Ingrediënten

• 2 stracciatella burrata’s

• 10 honingtomaatjes

• 2 grote eetlepels pistache pesto

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• Snuf Italiaanse kruiden

• Handje pistache noten

• Peterselie voor de garnering

• Toastjes

Bereiding

• Verdeel de stracciatella burrata’s over een bord.

• Leg alle tomaatjes in een ovenschaal en voeg hier de pistache pesto, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout aan toe. Meng heel goed door elkaar met een lepel.

• Zet de tomaatjes voor zo’n 15 tot 20 minuten op 180 graden in de oven.

• Schep de tomaatjes op het bord met burrata. Garneer deze met fijngehakte pistache nootjes en eventueel wat peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies