Burrata met truffel, parmaham en brioche croutons

3 december 2021

Burrata met truffel, parmaham en brioche croutons

Als er iets is dat meer gegeten moet worden, meer bekendheid moet krijgen en meer in restaursnts op de kaart moet staan, is het burrata wel.

Mensen die de liefde voor deze romige Italiaanse kaas met mij delen snappen waarom.

De combinatie van parmaham, truffel, spinazie en tomaatjes met de super romige burrata, is echt subliem.

Dit is als je het mij vraagt dé perfecte, snelle lunch!

1 persoon

Ingrediënten

• 6 – 7 plakken parmaham

• 1 burrata

• Truffelolie

• 2 brioche broodjes of 2 plakjes brood

• 10 bladen verse spinazie

• 7 cherrytomaatjes

• 3 theelepels truffeltapenade

• Basilicumkruiden

Bereiding

• Snijd het brood in vierkantjes en verdeel deze over een ovenschaal. Besprenkel de broodjes een beetje grof met olijfolie

• Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal met brood erin. De broodjes worden snel bruin dus blijf erbij. Mijne gingen er na zo’n 5-6 minuten uit.

• Leg de blaadjes spinazie tegen één kant van het bord.

• Snijd de tomaatjes in tweeën of drieën en leg deze voor en tegen één helft van de spinazie.

• Vouw de plakjes ham dubbel en leg die voor de andere helft van de spinazie.

• Leg de burrata ervoor en leg de croutons daarnaast.

• Besprenkel alles met truffelolie en verdeel de theelepeltjes truffeltapenade over de burrata, tomaatjes en ham.

• Strooi voor de garnering wat basilicumkruiden over je bord.

• Meng alles op je bord en enjoy!

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies