Burrata in tomatensaus

16 december 2023

Burrata in tomatensaus

BURRATA IN TOMATENSAUS

Wat ben ik toch gek op burrata. Ik kan het iedere dag eten en ook dan geniet ik iedere dag van iedere hap. Zó lekker vind ik het.

Ik eet het tegenwoordig iets minder vaak, want ik moet variëren met recepten en kan niet 4 dagen in een week burrata eten.

Dit bordje doet het goed als bijgerecht op de Kersttafel. Leg er wat broodjes bij en eet met z’n allen deze burrata met tomatensaus op. Wedden dat het bord binnen 1 minuut leeg is.

2 personen

Duur: 10 minuten

Burrata in tomatensaus

Ingrediënten

• 1 burrata

• 70 gram tomatenpuree

• 150 ml kookroom

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 theelepel (1 groot takje) tijm

• Snuf knoflookpoeder

• Peper en zout

• Siracha mayonaise

• 1 baby romaine sla (is te vervangen door brood)

• 1 eetlepel hazelnoten

Bereiding

• Verwarm de kookroom en tomatenpuree in een pan.

• Voeg hier de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout, Italiaanse kruiden en tijm aan toe en roer goed door elkaar. Let op: het moet niet gaan pruttelen !

• Verdeel de tomatensaus met een lepel over het bord en leg de burrata in het midden.

• Snijd de sla in stukjes (dit kun je ook vervangen door brood) en verdeel over het bord.

• Garneer alles met wat siracha mayonaise en fijngehakte hazelnoten.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies