Jaaaaaa m’n favoriet: burrata!!
Letterlijk ieder recept met burrata vind ik geweldig en als ik burrata op een menukaart zie staan, wil ik het bestellen. Toch probeer ik het nu niet meerdere keren te bestellen op een dag of avond, want te gek kan ook zeggen ze weleens.
Ik maakte al eens een burrata board met tomaatjes en pistache pesto. Die werd massaal nagemaakt en daarom dit keer een andere versie. Deze is met gekarameliseerde druiven, ham en vijgen. Geloof mij als ik zeg dat dat heeeeeeeeel lekker is.
Eet dit met bijvoorbeeld geroosterd brood of toastjes. Hmmmmmm….
1 bord
Duur: 15 minuten
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Ingrediƫnten
- 2x stracciatella burrata
- 3 vijgen
- 2 takjes tijm
- 1 grote tros druiven
- 1 grote eetlepel honing
- 150 ml water
- 2 grote eetlepels bruine basterdsuiker
- 50 gram prosciutto crudo
- Handje pecannoten
Tip: serveer dit met brood of toast
Bereiding
- Giet het water in de pan en meng dit met de basterdsuiker.
- Voeg na ongeveer 2 minuten ook de druiven, tijm en honing hieraan toe. Laat dit karameliseren.
- Snijd de vijgen doormidden.
- Verdeel de stracciatella burrata over het bord met daar bovenop de prosciutto crudo.
- Verdeel nu ook de gekarameliseerde druiven, vijgen en pecannoten over het bord.
- Snijd en strooi wat peterselie voor de garnering.