Bueno dessert in glas

19 december 2023

Bueno dessert in glas

BUENO DESSERT IN GLAS

Ik denk dat iédereen bueno lust. Het hoeft niet per sé je lievelings lekkernij te zijn, maar ik denk niet dat er echt mensen walgen van een Kinderbueno.

Om die reden maakte ik een Bueno dessert in glas en dat was een heel groot succes. Ik maakte maar 3 glaasjes en 1 daarvan gaf ik aan mijn opa en oma. Als reactie kreeg ik “Wat was dit lekker Lucia. Vechten om een hapje.” Dan weet je dat het recept is gelukt en goedgekeurd. 🥰

Desserts in glas doen het naar mijn idee heel goed, want het is makkelijk voor te bereiden, hoeft en kan er niet perfect uitzien en het is makkelijk. Perfect voor Kerst.

3 personen

Duur: 1 uur

Bueno dessert in glas

Ingrediënten

Voor de bruine laag:

• 250 gr Mascarpone

• 3 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 100 ml slagroom

• 3/4 reep melkchocolade (80gr)

• 1 bruine Kinder bueno

Voor de witte laag:

• 250 gr Mascarpone

• 3 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 100 ml slagroom

• 3/4 reep witte chocolade (80gr)

• 1 witte Kinder bueno

Verder:

• 4 eetlepels hazelnoten

• 1 witte bueno

• 1 bruine bueno

Bereiding

• Meng voor allebei de lagen de mascarpone met de suiker en vanille aroma in twee aparte kommen.

• Maak ook voor allebei de lagen de slagroom warm in aparte pannetjes. Voeg bij de één de witte chocolade toe en bij de ander de melkchocolade. Roer goed totdat de chocolade gesmolten is. Meng dan de witte met de mascarpone in de ene kom en de melkchocolade met de mascarpone in de andere kom. Meng heel goed.

• Verkruimel 1 bruine bueno over het kommetje met melkchocolade en verkruimel een witte bueno over het bakje met witte chocolade. Laat even opstijven in de koelkast.

• Schep dan een laagje bruine mascarpone in een glas en daarop de witte. Snijd wat hazelnootjes en bueno fijn en verdeel dit erover. Herhaal dit allemaal nog een keer. Eindig met wat stukjes bueno en hazelnootjes.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies