Vandaag heb ik weer een apart bruschetta recept voor jullie, die qua looks misschien op de vorige lijkt, maar zeker niet hetzelfde smaakt. Deze is namelijk belegd met eendenborst en hoisin (HAAALLELUJAH, halleluja!)
Vanaf jongs af aan bestel ik het al bij de chinees of áls het ergens in een restaurant op de kaart staat. Eendenborst in saus. En dan wel met lekker veel extra saus. Zó lekker.
Dat ik net was begonnen met koken en het gasfornuis een beetje mijn vriend begon te worden, vroeg ik mij af of er nog meer was om mee te koken en bakken, behalve kip en biefstuk. Toen dacht ik opeens “is er ook ergens eend te koop? Want dat is wél lekker en weer eens heel wat anders”. Ja dus! En steeds als ik het weer eet denk ik “waarom eet ik dit niet vaker?!?!”
Deze bruschetta’s zijn echt perfect als hapje want ze zijn zo mega simpel en je hoeft er absoluut niet veel voor te doen/voor in huis te halen. Snel maken dus.
7 broodjes
Ingrediënten
• 1 stokbrood
• 1 eendenborst
• 7 grote theelepels hoisin
• Peper en zout
• 100 gr taugé
• 1 bosui
• Sesamzaadjes
Bereiding
• Leg de eendenborst alvast een half uurtje buiten de koeling en dep deze aan de vleeskant helemaal droog.
• Snijd de vetkant van de eendenborst in als in ruit. De ene kant in de lengte dus allemaal insnijden en dan de andere kant, zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Snijd niet te diep.
• Bestrooi de eend met peper en zout.
• Laat een pan goed heet worden (zonder olie of boter, de eend laat zelf veel vet los, dus is niet nodig) en bak de eendenborst op de vetkant zo’n 5 minuten en vervolgens nog 1-1,5 minuut aan de andere kant.
• Verpak de eendenborst nog 13-15 minuten in wat aluminumfolie.
• Snijd ondertussen schuine plakjes stokbrood af en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi deze met wat zout. Zet de broodjes voor een paar minuten in de oven op 180 graden. Zodat ze wat knapperig worden.
• Breng een steelpan met water aan de kook en kook hier de taugé zo’n 2 minuten in.
• Snijd de eendenborst in flinterdunne plakjes.
• Beleg de broodjes uit de oven eerst met taugé, vervolgens met de plakken eendenborst en schep daarop de hoisinsaus.
• Snijd wat bosui fijn en garneer de broodjes met de bosui en eventueel wat sesamzaadjes.