Van een lekkere bruschetta kan ik dus echt genieten. Het hoeft er niet per sé een te zijn met tomaat, maar het kan echt op alle mogelijke manieren.
Deze met ei en pesto en verkruimelde feta is dus echt méga lekker, maar ook super simpel. Ik vind dit echt een feestje en je zou zoiets misschien niet zo snel als hapje serveren, maar omdat het nu met pesto en feta is gemaakt wel. Ik denk dat je heel veel mensen blij kan maken met zo’n broodje.
Ik gebruik altijd bruin stokbrood, maar hier kan je natuurlijk ook gewoon wit voor gebruiken. Én ik koos voor feta, maar met geitenkaas is dit ook een feestje.
Hapje voor 3 personen
Duur: 15 minuten
Bruschetta scrambled pesto eggs
Ingrediënten
- 1 bruin stokbrood
- 2 eieren
- 1 eetlepel groene pesto
- Peper en zout
- Mespunt chilivlokken
- Snuf paprikapoeder
- 2 cherrytomaatjes
- Geitenkaas óf feta
- Klont boter
Bereiding
- Snijd het brood in plakjes, besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet voor zo’n 8 minuten op 180 graden in de oven.
- Kluts de eieren in een kom.
- Laat een klont boter met de pesto smelten in een pan. Voeg hier het geklutste ei aan toe. Roer voorzichtig met een rubberen spatel door de pan van de ene naar de andere kant, totdat je een mooi scrambled egg hebt. (Pan op middelhoog vuur)
- Schep het ei op de broodjes en strooi er peper, zout, paprikapoeder en wat chilivlokken over.
- Garneer de broodjes met wat tomaatjes en verkruimelde feta of geitenkaas.