Bruschetta met burrata en champignons

30 december 2023

Bruschetta met burrata en champignons

Een broodje met alle ingrediënten waar ik heel blij van word. Burrata maakt voor mijn gevoel namelijk alles lekker.

Ik kan niet uitleggen wat ik nou zo speciaal vind aan burrata, want het is best simpel ej zóveel smaak zit er nou ook weer niet aan. Toch is het een verslaving…

Deze bruschetta’s zijn echt heel simpel te maken, maar ze zijn echt méga lekker. Dit is perfect als hapje voor groepen, visite met je verjaardag, of voor ‘s avonds op de bank.

5 personen

Duur: 15 minuten

Bruschetta met burrata en champignons

Ingrediënten

• 1/2 bruin stokbrood

• 1 burrata of 1 stracciatella burrata

• 5 champignons

• 4 eetlepels ketjap manis

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• Snuf Italiaanse kruiden

• 2 takjes tijm + extra voor garnering

• 5 drukjes Oliehoorn curysaus

Bereiding

Meer hiervan maken is simpel. Voeg van alles iets meer toe en snijd wat brood extra.

De currysaus is ook te vervangen voor bijvoorbeeld een drukje (Japanse)mayonaise.

Bereiding

• Snijd 5 plakjes van het stokbrood en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet zo’n 8 minuten op 180 graden in de oven.

• Snijd de champignons in hele kleine stukjes en bak in een pan met wat olijfolie. Voeg ketjap manis, tijm (alleen de blaadjes), paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden toe.

• Verdeel de burrata over de broodjes en schep de champignons erop. Garneer met wat blaadjes tijm en een drukje currysaus.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies