Ik hou echt enorm van kerrie en vroeger at ik regelmatig kipkerrie waar ik dol op was. Dit heb ik overigens al járen niet gegeten, dus het wordt tijd dat ik dat eens ga maken.
Een belegd broodje is wat mij betreft altijd goed en het maakt niet uit wat je erop serveert. Deze afbakbroodjes zijn los namelijk ook súper lekker. Als ik een keer verstandig wil doen door niet álles op te eten wat ik maak, blijf ik uiteindelijk toch verder eten aan de broodjes en de conclusie is dan weer dat ik te veel heb gegeten.
1 persoon
Duur: 25 minuten
Chiabatta kerrie pulled chicken
Ingrediënten
- 1 afbak speltbrood AH
- 1 kipfilet 150 gr
- 5 champignons
- 1 gele ui
- 1/2 avocado
- Handje verse spinazie
- 1 blokje kippenbouillon
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- Snuf cayennepeper
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 100 ml kookzuivel
Je kunt de broodjes nog garneren met wat bosui.
Bereiding
- Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Kook de kipfilet hier zo’n 15 minuten in en trek de kip vervolgens met twee vorken uit elkaar op een snijplank.
- Snijd het afbakbrood in de lengte doormidden en bak zoals aangegeven op de verpakking in de oven. Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
- Snijd de ui fijn en de champignons in partjes. Bak deze in een grote pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten de kip toe.
- Schenk de kookroom/kookzuivel erbij, voeg de paprikapoeder, peper, zout, cayennepeper en kerriepoeder toe en roer alles goed door elkaar. Laat alles even lekker bakken.
- Snijd de avocado in reepjes. Verdeel de spinazie over de broodjes en leg de reepjes avocado daarop. Schep alles ui de pan op de broodjes. Garneer de broodjes eventueel met wat bosui.