Broodjes eiersalade met kip

28 april 2022

Broodjes eiersalade met kip

Oké, pasen is al geweest, maar broodjes met een heerlijke eiersalade kunnen wat mij betreft het hele jaar door.

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik graag op vakantie ga en zo nu en dan weleens op schiphol te vinden ben (veel te lang geleden alweer !!). Normaal gesproken vind ik de broodjes op het vliegveld altijd de net niet show. Of je kiezen breken van het te harde brood, of het is een verbande hamkaas panini.

Máár er is dus 1 broodje waar ik vanaf vorig jaar iedere keer voor terug kom. Een bruine pistolet met taugé, avocado, kip en een soort salade. Zó zo lekker en je moet hem echt proberen. Je uren op schiphol worden er nog beter op.

Ik wilde natuurlijk zoiets namaken en het lijkt er niet helemaal op, maar wel een beetje en ik ben tevreden. De broodjes met zachte eiersalade. gebakken kipstukjes, taugé en avocado zijn perfect als lunch.

Ga jij hem proberen? Dan droom ik alvast weg van m’n broodje die ik over 2 weken weer op schiphol eet….

4 broodjes

Ingrediënten

• 2 bruine bollen

• 3 eieren

• 1,5 theelepel kerriepoeder

• 1 theelepel paprikapoeder

• 3 eetlepels yoghurt (of mayonaise)

• Peper en zout

• 8 takjes bieslook

• 1 theelepel mosterd

• 1 bosui

• 1/2 avocado

• 1 kipfilet

• 3 eetlepels ketjap manis

• 2 handjes taugé

Bereiding

• Kook de eieren zo’n 9 minuten en laat ze vervolgens even goed afkoelen.

• Pel de eieren en prak deze met een vork fijn. Voeg hier de fijngesneden bieslook, yoghurt, paprikapoeder, mosterd, kerriepoeder en peper en zout aan toe. Roer alles goed door elkaar.

• Bak de bruine bollen in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd deze vervolgens door de helft.

• Snijd de kip in stukjes en bestrooi met peper en zout. Bak de kip in wat olijfolie met de ketjap manis.

• Snijd de avocado in blokjes.

• Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de taugé hier zo’n 2 minuten in.

• Beleg de broodjes met wat taugé en schep daar de eiersalade, kipstukjes en avocado op. Garneer de broodjes met fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies