Eerlijk is eerlijk; als er iéts is wat ik nóóit bestel of eet, is het shoarma. Als ik eraan denk, voel ik mezelf zo vies en gelijk 10 kilo dikker. Lekker is het overigens wel…
Hetzelfde heb ik met McDonald’s. Vroeger kwam ik er nog weleens heel af en toe, nu nooit meer (tenzij ik heel dronken ben!!!). Ik weet namelijk van mezelf dat ik die hele tent leeg kan eten, zonder vol te raken. Eindstand: ik voel me heel vies. Vriendinnen geloven het dan ook niet als ik zeg dat ik er in een dronken bui ben geweest. “Zijn hier foto’s van?” 🤣
Wel wil ik gezondere versies op o.a. McDonald’s gerechten gaan maken, dus mocht je weten wat lekker en bekend is daar: geef het even door. Ik ken alleen de kipnuggets en crispy chicken met honing mosterd.
Weer even over de shoarma: deze at ik op een flatbread en ik maakte zelf een knoflooksaus. Ik vond het oprecht zó enorm lekker en zei na afloop: “Hier had ik nog wel 4 broodjes van willen hebben…”
2 broden
Duur: 25 minuten
Broodje shoarma (de gezondere versie)
Ingrediënten
- 2 flatbreads
- 200 gram kippendijen
- 1/3 AH kruidenmix voor shoarma (10 gram)
- 2 handjes ijsbergsla
- 2 snoepkomkommers
- 6 cherrytomaatjes
Voor de knoflooksaus:
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 grote eetlepel friteslijn
- Peper en zout
- 1 theelepel citroensap
- Snuf knoflookpoeder (1/4 theelepel) óf 1/3 teen knoflook geraspt
- 10 takjes fijngesneden bieslook
Bereiding
- Snijd de kip in hele kleine en dunne reepjes. Meng met de shoarmakruiden en bak in een pan met een klein beetje olijfolie.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een bakje.
- Verwarm de flatbreads ongeveer 5 minuten in de oven op 180 graden en smeer ze dan een in met de knoflooksaus.
- Beleg de broodjes met ijsbergsla en schep daarop de gebakken shoarma.
- Snijd de komkommer en tomaatjes fijn en voeg deze toe aan de broodjes.