Dit is zo’n typisch broodje wat ik echt iédere dag zou kunnen eten. Ik hou zooo van roerei en maakte het kortgeleden nog iedere avond na het sporten. “Lekkerder als een taartje”, hoor je mij dan vaak zeggen.
Dit broodje maakte ik voor collega’s op dinsdag, want dan verzorg ik altijd de lunch op kantoor. Iedereen vond het heerlijk en mijn Instagram dm ontplofte, want iedereen wilde het recept. Ik vond het natuurlijk geen straf om deze nog eens te maken…
2 broodjes
Duur: 15 minuten
Broodje scrambled egg met bacon
Ingrediënten
- 2 meergranen broodjes
- 2 handjes veldsla
- 3 eieren
- 6 takjes bieslook
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- Klont boter
- 6 plakjes bacon
- 1/2 avocado
Tip: wil je de broodjes knapperig? Besprenkel dan met wat olijfolie en zet de broodjes voor 8 minuten op 180 graden in de oven.
Bereiding
- Beleg de broodjes met veldsla. Snijd de avocado in reepjes en verdeel over de sla.
- Verwarm een droge koekepan en verwarm de plakjes bacon hierin. Verwarm ze in drieën, dus 3 stapeltjes van 2. Bak deze krokant om en om en snijd vervolgens fijn.
- Kluts de eieren in een kom en laat een klont boter smelten in een pan. Voeg het geklutste ei toe en roer met een rubberen spatel rustig heen en weer, zodat je een lekker roerei krijgt. Zet het vuur niet te hoog.
- Verdeel het ei over de broodjes, strooi er peper, zout en paprikapoeder over en voeg dan de bacon toe. Garneer met fijngesneden bieslook.