Broodje pesto pulled chicken met mozzarella

1 april 2022

Broodje pesto pulled chicken met mozzarella

Dit belegde broodjesrecept is er een die bij héél veel mensen in de smaak zal vallen. Hij is namelijk gevuld met kip, pesto en mozzarella. En dat valt nou eenmaal bij iedereen in de smaak.

Maak ik pasta rode pesto? Iedereen maakt het! Maak ik pasta groene pesto (ga ik snel doen)? Iedereen zal hem maken! Maak ik een gerecht met een dode muis en een beetje pesto als topping? Iedereen zal muizen eten.

Het is gewoon lekker, I get it.

Kipstukjes los bakken vind ik nog steeds super lekker, maar sinds ik een keer pulled chicken heb gemaakt, ben ik verpest en wil ik mijn kipfilet het liefste altijd zo. Alle soorten saus kun je er ook aan toevoegen en het blijft gewoon lekker.

Deze witte pistolets zijn perfect als lunch (of katervoer, dat kan ook). Ze zijn echt super simpel om te maken en staan zo op tafel.

Voor deze 3 broodjes gebruikte ik 1 kipfilet, dus wanneer je er 6 maakt, heb je er maar 2 nodig en dat is toch ideaal?

3 broodjes

Ingrediënten

• 3 witte afbakpistolets

• 1 kipfilet

• 1 blokje kipbouillon

• +- 70 gr spekblokjes

• Peper en zout

• 3 grote theelepels groene pesto

• 2 plakjes mozzarella per broodje

• 5 zongedroogde tomaatjes

• 3 kleine handjes veldsla (andere sla mag ook)

• 5 romatomaatjes

• Snuf oregano

Bereiding

• Breng een pan met het bouillonblokje aan de kook en kook hier de kipfilet zo’n 15 minuten in.

• Leg de kipfilet vervolgens op een snijplank en trek deze met twee vorken uit elkaar.

• Bak de spekjes in een pan met wat olijfolie en voeg hier na 2 minuten de pulled chicken aan toe. Bestrooi alles met peper en zout en een snuf oregano.

• Schep nu de pesto bij de pan en bak alles even lekker mee.

• Bak de broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de mozzarella in plakken en de romatomaatjes en zongedroogde tomaten fijn.

• Wanneer de broodjes uit de oven komen, snijd je deze aan de zijkant open en beleg ze eerst met wat sla. Daarop verdeel je de plakjes mozzarella, daarover de pulled chicken met spekjes en als laatste garneer je de broodjes met beide soorten tomaten.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies