Wat doe je als je niet weet wat je die dag moet eten en écht geen inspiratie hebt? Juist, dan vraag je aan je collega’s wat je moet eten.
Mijn collega kwam met het geweldige idee om iets met stroganoff te maken en ik had die dag toevallig lekkere trek, dus ik vond het een fantastisch idee. Het werden pistolets kip stroganoff.
Ik droom nog af en toe over deze broodjes, want deze waren ZO mega lekker en daarbij waren ze ook heel makkelijk te maken. Ik denk dat ik deze nog 100x ga maken.
Wat ik zeker weet, is dat iédereen dit lust!!!
3 broodjes
Duur: 35 minuten
Broodje kip stroganoff
Bereiding
3 bruine pistolets
3 handjes veldsla
1 teentje knoflook
1 sjalot
70 gr tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
3 takjes tijm
200 gr creme fraiche of 200 ml kookroom
250 ml kipfond
3 theelepels worchestershire
1 theelepel Dijon mosterd
250 gram kipfilet
6 champignons
1 rode paprika
1 eetlepel sojasaus
Peper en zout
Handje kaasflakes
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn, de kip en paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Bak deze in een pan met boter.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Schenk de fond erbij en voeg de creme fraiche of kookroom toe en blijf roeren.
Voeg nu de tijm, paprikapoeder, mosterd, worchestershire, sojasaus, peper en zout toe aan de pan. Laat alles even 10-12 min pruttelen.
Voeg wat allesbinder, maizena of bloem toe om de saus wat dikker te maken.
Snijd de broodjes open vanaf de bovenkant en beleg met veldsla. Schep de kip met groenten en saus in de broodjes. Garneer met de kaas.