Broodje ketjap gamba’s

18 oktober 2023

Broodje ketjap gamba’s

Nadat ik gisteren werd gebombardeerd met vragen over wanneer dit recept online komt (vind ik alleen maar leuk, want dat is een goed teken), leek het mij een goed idee om hem gelijk met jullie te delen.

Eerlijk is eerlijk: dit is het makkelijkste broodje op mijn feed. Ook al heb je nog nooit in de keuken gestaan, dan gaat dit jou nog lukken. Ik beloof het.

Je kunt deze overigens ook in het mini maken, zodat je een lekker hapje voor de visite hebt!

De flinke hoeveelheid geraspte kaas onder de avocado en op de saus maakt dit broodje voor mij helemaal af. Kaas maakt namelijk álles een stuk lekkerder.

1-2 personen

Duur: 15 minuten

Broodje ketjap gamba’s

Ingrediënten

• 1 bruin vloerbrood (AH afbak)

• 3 eetlepels cocktailsaus

• 15 gamba’s

• 4 eetlepels ketjap manis

• 1 theelepel paprikapoeder

• Snufje cayennepeper

• Peper en zout

• 2/3 avocado

• Kaas om te raspen

• Eventueel wat peterselie voor de garnering

Bereiding

• Snijd het brood in plakken. Besprenkel met wat olijfolie, leg op een bakplaat met bakpapier en zet de broodjes voor zo’n 8 minuten op 180 graden in de oven.

• Bak de gamba’s met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg na een paar minuten de ketjap manis toe.

• Smeer de broodjes vervolgens in met cocktailsaus en rasp daarover flink wat kaas.

• Snijd de avocado in reepjes en leg deze op de kaas. Schep daarop de gamba’s en garneer de broodjes eventueel met wat peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies