Een broodje gevuld met alles wat ik lekker vind. 😃
De combinatie van deze drie producten (en nog wat extra’s) maakt een heerlijke salade. Dit zou ik iedere dag op m’n brood of cracker lusten.
Als je deze vooraf maakt, kun je ‘m de dag daarna meenemen naar werk of school. Dat is pas lekker lunchen!!
Tip: laat de eieren wel eerst afkoelen, want anders heb je koud en warm samen en dat maakt geen lekkere salade.
2 broodjes (met deze salade kan je er meer beleggen)
Duur: 10 minuten + 20 minuten koelen
Broodje ei/tonijn/avocado salade
Ingrediënten
- 1 kaiserbroodje
- 1/2 avocado
- 2 eieren
- 200 gram tonijn uit blik op waterbasis
- 3 eetlepels Franse magere kwark
- 1 theelepel friteslijn
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- Peper en zout
- Snuf kerriepoeder
- Snuf paprikapoeder
- 6 cherrytomaatjes
- Mespunt Franse mosterd
- 1 bosui
- Eventueel wat peterselie voor de garnering
Bereiding
- Kook de eieren 8-9 minuten en spoel dan af met koud water. Laat ze vervolgens afkoelen in het water.
- Meng daarna de eieren met de 1/2 avocado en de (uitgelekte) tonijn.
- Voeg hier de kwark en friteslijn aan toe en strooi dan peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en fijnesgeden bieslook erover.
- Voeg dan de mosterd en fijngesneden bosui toe.
- Meng alles met een vork.
- Verwarm de broodjes en snijd ze door de helft. Beleg de broodjes met de salade.
- Verdeel wat fijngesneden tomaatjes over de salade en eindig met eventueel wat peterselie.