M’n favoriet: burrata…
Het maakt niet uit wat je maakt, wat je serveert of waar het gesprek over gaat: als er burrata in voorkomt, staan mijn ogen open en mijn oren open. 😉
Dit broodje is echt zo ongelooflijk simpel om te maken, maar ik weet zeker dat heel veel mensen het lekker gaan vinden. De combinatie is gewoon hartstikke lekker. Meer kan ik er niet over zeggen.
Dit broodje staat overigens ook binnen 10 minuten op tafel. Een hele lekkere, simpele lunch dus.
2 broodjes
Duur: 10 minuten
Broodje carpaccio met burrata
Ingrediënten
- 2 ciabatta’s
- 1 stracciatella burrata
- 100-150 gram carpaccio
- 2 handjes veldsla
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 1 bosui
- Truffelmayonaise
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding
- Snijd de broodjes in de lengte doormidden. Moeten deze nog afgebakken worden? Doe dat dan eerst!
- Beleg de broodjes met sla en verdeel daarover de burrata.
- Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan.
- Verdeel de carpaccio over de broodjes.
- Garneer de broodjes met truffelmayonaise, pijnboompitten, fijngesneden bosui en gebakken uitjes.