Broodje caprese met krokante prosciutto

6 mei 2024

Broodje caprese met krokante prosciutto

Wil jij een broodje die binnen 10 minuten op tafel staat, mega lekker is en iedereen lust? Dan is dit recept perfect voor jou (en je vrienden/familie).

Hamburerbroodjes zijn heerlijk, maar als je deze heel kort krokant bakt in de pan, zodat ze vanbinnen een korstje hebben, zijn ze nóg lekkerder.

De rest van deze ingrediënten spreken voor zich en lust bijna iedereen. Mocht je de ham echt niet lekker vinden, of wil je dit broodje vegetarisch? Maak deze dan zonder de prosciutto!

1 broodje

Duur: 10 minuten

Broodje caprese met krokante prosciutto

Ingrediënten

• 1 hamburgerbroodje

• 1 vleestomaat

• Bol mozzarella light

• 3 eetlepels groene pesto

• Handje romaine sla

• Snuf paprikapoeder

• Snuf Italiaanse kruiden

• Peper

• 2 grote plakken prosciuttoham

• Basilicumblaadjes

Tip: maak de groene pesto zelf. Dat is nóg lekkerder!

Tip: vegetarisch? Maak dit broodje dan zonder ham

Bereiding

• Laat een klein beetje olijfolie of boter warm worden in een pan. Snijd je broodje door de helft en bak de binnenkant kort krokant in de pan.

• Bak nu de plakjes prosciuttoham krokant om en om in de pan. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten

• Smeer beide kanten in met groene pesto en beleg de onderkant van het broodje met sla.

• Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes. Beleg het broodje met sla eerst met tomaat en dan mozzarella. Strooi er peper, Italiaanse kruiden en paprikapoeder over. Verdeel de plakjes prosciuttuham over de mozzarella en garneer met wat blaadjes basilicum.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies