Van deze stamppot werd ik echt heel blij, want de pesto geeft een heerlijke smaak aan eigenlijk zoiets simpels.
Ik had nooit verwacht dat ik zo positief zou praten over broccoli met aardappelen, want als er iets is wat ik vroeger vies vond, is het dat…
Met pesto maak je natuurlijk alles lekker, maar dat is inmiddels al wel duidelijk!
2-3 personen
Duur: 35 minuten
Broccoli stamppot met pesto en biefstuk
Ingrediënten
• 1 stronk broccoli
• 400 gr stamppotaardappelen
• Peper en zout
• Snuf paprikapoeder
• 2 of 3 kogelbiefstukjes
• 100 gr groene pesto AH
• 2 bosuitjes
• Klont boter
• Handje pecannoten
Bereiding
• Kook de aardappelen in een pan met water en een snuf zout. Kook deze zo’n 20 minuten en voeg de laatste 8-10 minuten de broccoli in roosjes gesneden toe.
• Giet alles af, maar bewaar een heel klein beetje kookvocht in de pan.
• Bak ondertussen in een pan met een klont boter de biefstuk met peper en zout om en om. Bak deze zo’n 2 om 2 minuten en leg daarna in wat folie. Bewaar de jus.
• Voeg nu peper en zout (naar smaak), een snuf paprikapoeder, de groene pesto en jus van de biefstuk toe aan de broccoli en aardappelen. Stamp alles door elkaar.
• Snijd de biefstuk in plakjes en de bosui fijn. Schep de stamppot op de borden en verdeel de biefstuk, bosui en pecannoten erover.