Een gezond, maar vooral heel lekker recept.
Mij moest je in 2020 echt niet zeggen dat ik een paar jaar daarna met liefde broccoli zou eten. Sterker nog: als ik op vakantie ben geweest, verlang ik zelfs naar een bord broccoli.
Ik maak de broccoli gewoon op een andere manier en eet het met andere ingrediënten, zodat het echt lekker wordt. Een bordje als deze zou ik iedere dag lusten!
2 personen
Duur: 30 minuten
Broccoli met kip in tomatensaus
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 250 gram kipfilet
- 2 theelepels kipkruiden
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 300 ml Heinz tomato fritto
- Snuf knoflookpoeder
- 1 eetlepel Sweet Chilisaus Go-Tan
- 1 eetlepel sojasaus
- Handje cashewnoten
- Koriander naar wens
Bereiding
- Breng een grote pan met water aan de kook en zet de stronk broccoli hier andersom in. Kook deze zo’n 15 à 20 minuten en snijd vervolgens in stukken.
- Snijd de kip in stukjes en bak in een pan met kipkruiden, peper en zout.
- Verwarm in een andere pan de tomato fritto en voeg hier de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, chilisaus en sojasaus aan toe. Voeg als laatste de cashewnoten toe.
- Verdeel de broccoli en kip over de borden en verdeel de tomatensaus erover. Garneer alles met koriander naar wens.