Brioche met paling

11 maart 2023

Brioche met paling

Misschien wel het makkelijkste recept op mijn feed, maar wat goed is, is goed.

Op verjaardagen worden er heel veel broodjes paling uitgedeeld (hier in Volendam dan🙈). Meestal op een stokbroodje uit de oven met wat peper erop. Ik hou ervan en kan er zo 10 achter m’n kiezen drukken. De smaak van paling is geweldig en een krokant stokbroodje is heerlijk.

Ik snap dat je daar niet van wil afwijken, maar mocht je nou eens iets nieuws willen proberen, of iets zoeken voor op de Paastafel, dan kun je deze broodjes eens testen.

Het krokante briochebrood is gewéldig, de zachte paling is tóp en de creme eronder is lekker fris. Zó makkelijk en simpel, maar zo lekker. Het hoeft niet altijd uren te duren en veel ingrediënten te hebben.

Duur: 10 minuten

4 broodjes

Ingrediënten

• 2 briochebroodjes

• 3 strookjes paling

• Peper en zout

• 2 theelepels kühne mierikswortel

• 3 grote eetlepels creme fraiche

• 2 theelepels citroensap

• Dille takjes

• Peterselie

Als je geen dille lust, kun je dit achterwege laten.

Bereiding

• Snijd de briochebroodjes in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en wat zout en zet deze voor zo’n 8 minuten in de oven op 180 graden.

• Meng de mierikswortel met de creme fraiche peper en zout en citroensap in een kommetje.

• Snijd de reepjes paling in drieën of in vieren (ligt eraan hoe groot ze zijn). Verwarm deze korter dan 10 seconde in de magnetron. Héél kort.

• Smeer de briochebroodjes in met de mierikswortel-creme fraiche en leg daar de plakjes paling op.

• Garneer de broodjes met wat peper, takjes peterselie en dille.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies