Brioche met gerookte Japanse kip

17 april 2025

Brioche met gerookte Japanse kip

Dit wordt hét hapje van de zomer (en winter, herfst en lente)!

Deze hap is zo snel klaar en zo ongelooflijk lekker. Dit is alles wat ik zoek in een lekker hapje of makkelijk voorgerecht. Ik denk dat ik niet de enige ben.

Dit belegde broodje bevat smaken waar iedereen bij van wordt. De combinatie van krokante brioche, frisse guacamole en zoete Japanse kip is TOP!

Ik hoop zo dat iedereen deze gaat maken!!!!

3 broodjes

Duur: 15 minuten

Brioche met gerookte Japanse kip

Ingrediënten

  • 1 groot brioche brood
  • +- 150 gram scharrel kipfiletreepjes gerookt
  • 2 grote eetlepels Japanse sesamsaus
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf kipkruiden
  • 1 bosui
  • 3 theelepels gebakken uitjes
  • 1 avocado
  • 1 grote eetlepel (magere) kwark
  • 2 theelepels citroensap
  • Japanse mayonaise
  • Klont boter

Bereiding

  • Laat een klont boter smelten in een pan.
  • Snijd 3 plakken van het brioche brood en bak het brood om en om krokant in de pan.
  • Prak de avocado met de yoghurt, peper, zout en citroensap in een bakje of kommetje. Smeer de broodjes hiermee rijkelijk in.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en meng met kipkruiden, paprikapoeder en Japanse sesamsaus. Schep dit ook op de broodjes.
  • Garneer de broodjes met toefjes Japanse mayonaise, fijngesneden bosui en gebakken ui.

Bekijk ook deze recepten

Club sandwich pastasalade
Gele curry risotto met kip en burrata
Pita met sticky aubergine
Pantosti smashed avocado en kaas
Cookies