Brioche guacamole en warmgerookte zalm

12 december 2023

Brioche guacamole en warmgerookte zalm

BRIOCHE MET GUACAMOLE EN WARMGEROOKTE ZALM

Brioche is hetgeen wat ik als allerlaatste maaltijd ooit wil eten (lekker simpel Lucia) en daarom is alles met brioche een favoriet recept van mij.

Deze met warmgerookte zalm en guacamole is simpel, maar echt heel lekker!

Deze broodjes kun je deze feestdagen serveren als hapje, als amuse of misschien als voorgerechtje. Alles kan, alles mag!

Maak de guacamole en zalmmix vooraf alvast en bak alleen even de broodjes af op het moment zelf. Zo kun je gelijk daarna weer aan tafel schuiven. Het is namelijk een kwestie van stapelen.

5 personen

Duur: 15-20 minuten

Brioche met guacamole en warmgerookte zalm

Ingrediënten

• 1/2 brioche brood (groot brood)

• 1 avocado

• 2 theelepels citroensap

• Peper en zout

• 250 gr warmgerookte zalm

• 4 eetlepels Kewpie sesamsaus

• Snuf paprikapoeder

• 3 snoepkomkommers

• Japanse mayonaise

• Strooikaas

Bereiding

• Snijd 5 plakjes brood van het brioche brood en maak hier rondjes van. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet deze broodjes voor zo’n 10 minuten op 180 graden in de oven.

• Meng de avocado met peper, zout en citroensap in een kom.

• Meng de gerookte zalm met peper, zout, paprikapoeder en Kewpie sesamsaus in een bakje. Meng alles met een vork en lepel.

• Haal een kaasschaaf in de lengte langs de snoepkomkommers of snijd hele dunne reepjes met een mes. Beleg ieder broodje met 2 of 3 reepjes.

• Schep daarop de guacamole en daarop de gerookte zalm.

• Strooi wat kaas over de broodjes en maak alles af met toefjes Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies