Brioche beef teriyaki met brie

6 september 2023

Brioche beef teriyaki met brie

Ik weet dat ik nu weer een groot hapje met jullie deel, maar deze is wel méga lekker.

Biefstuk teriyaki, of eigenlijk teriyaki alleen al, is bij de meeste mensen een grote hit. Het maakt niet uit met wat je het eet; je maakt er alles lekker mee.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n biefstuk mens, maar nu deel ik opeens 2 recepten in 1 week. Het kwam even zo uit en ik had opeens inspiratie voor 2 biefstukrecepten.

Ik kan ook echt niet recepten bedenken met bepaalde ingrediënten als dat moét. Ik moet ergens spontaan bijop komen en het kan dat het dan soms op elkaar lijkt, maar het ligt aan m’n inspiratie op dat moment.

Zo wil ik soms gaan slapen ‘s avonds, maar dan heb ik nog teveel ideeën. Dan wil ik zó graag slapen, maar ik moet wakker blijven, want die ideeën ben ik de dag daarna állemaal vergeten. Dat is mij al vaker overkomen. Dan weet ik niet 1 ingrediënt ook meer…

4 personen

Duur: 15 minuten

Brioche biefstuk teriyaki met brie

Ingrediënten

• 4 brioche broodjes

• 1 kogelbiefstuk

• 2,5 grote eetlepel teriyakisaus

• Peper en zouf

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 stuk roombrie

• Handje sla (ijsbergsla – botersla – romaine)

• Handje gebakken uitjes

Bereiding

• Snijd de broodjes in de lengte een klein beetje door, besprenkel met ewat olijfolie en verwarm deze in de oven zo’n 8 minuten op 180 graden..

• Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Laat een grote klont boter smelten in een pan en bak de biefstuk hier 2 om 2 minuten in. Is deze dik? Dan 2,5 om 2,5 minuut. Laat de biefstuk daarna nog zo’n 4 minuten rusten in folie.

• Snijd de sla fijn en de brie in dunne plakken. Leg in ieder broodje 1 plakje brie en beleg de broodjes met flink wat sla.

• Snijd de biefstuk in blokjes en meng dit in een bakje met de teriyaki, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Schep dit op de sla in het broodje.

• Garneer alles met wat gebakken uitjes.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies