Breakfast bao buns

16 april 2025

Breakfast bao buns

Dit kun je eigenlijk geen recept noemen, want het is zo simpel, maar toch hartstikke lekker en voedzaam!

Een ontbijt moet naar mijn mening geen gekke, sterke sauzen bevatten. Daarom koos ik voor een klein drukje sweet chili no sugar.

Toen wij in Barcelona waren en ontbeten bij een superleuke hotspot, bestelden wij een avocado toast (om 08:30 ’s ochtends). Er kwam een gekke geur vanaf en wij keken elkaar vragend aan. Wat bleek: het was een avocadotoast met knoflook/truffel saus. Ik lust veel, maar knoflooksaus bij het ontbijt gaat mij te ver.

Deze bao buns zijn gevuld met wat simpele ingrediënten, maar je kan er ook voor kiezen om wat meer toe te voegen. Denk aan spinazie, champignons of wat gerookte kip.

2 broodjes

Duur: 10 minuten

Breakfast bao buns

Ingrediënten

  • 2 bao buns
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • 2 theelepels Callowfit Sweet chili no sugar
  • 1/2 avocado
  • Snuf kerriepoeder
  • 4 cherrytomaatjes
  • Klontje boter
  • Peterselie voor de garnering

Bereiding

  • Laat een klontje boter smelten in een pan.
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg het mengsel toe aan de pan en roer met een rubberen spatel rustig van de ene naar de andere kant van de pan, totdat er een perfect roerei ontstaat. Strooi er wat peper en zout over.
  • Verwarm de bao buns zoals aangegeven op de verpakking. Schep het roerei in de buns.
  • Snijd de avocado in reepjes en de tomaatjes fijn. Verdeel deze over de buns.
  • Garneer de broodjes met wat Sweet chili no sugar, kerriepoeder en fijngesneden peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Gefrituurde asperges met prosciuttoham, burrata en pistache
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Brioche met gerookte Japanse kip
Breakfast bao buns
Cookies