Bounty cheesecake

30 april 2023

Bounty cheesecake

Mijn favoriete cheesecake tot nu toe komt nu dus online!!! Bounty!

Ik weet dat heeeel veel mensen geen bounty lusten, dus scroll vooral door, want dan ga je deze helaas niet lekker vinden. Hij smaak namelijk echt naar bounty en ik vond het geweldig.

Het grote geluk dat ik heb, is dat mijn vriendinnen dit net zo lekker vinden als ik. Best gek, want dat gebeurt niet zo snel, maar we kwamen er een tijd geleden achter dat wij de bounty’s als eerste pakken uit een pak celebrations. Vandaar deze taart en iedereen keurde hem goed.

Hij is eigenlijk heeel makkelijk te maken, je moet alleen geduld hebben en wachten met eten, want dat kan de dag daarna pas. Hij is het waard, geloof mij maar!!

10 personen

Duur: 1 dag

1 bounty cheesecake

Ingrediënten

• 1 rol digestive koekjes

• 100 gr boter

• 175 tot 200 gr geraspte kokos

• 500 gr mascarpone

• 150 ml slagroom

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 1 zakje klopfix

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

• 7 blaadjes gelatine

• 1 citroen

• 3/4 reep melkchocolade

Topping:

• 1 1/4 reep melkchocolade

• 150 ml slagroom

• 1 zak bounty’s

• Geraspte kokos

Bereiding

• Maal de koekjes fijn in een foodprocessor.

• Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de koekkruimels. Schep alles in een taartvorm en druk met de achterkant van een lepel helemaal plat.

• Klop de slagroom stijf met het zakje klopfix. Voeg hier vervolgens de mascarpone, kristalsuiker, vanille aroma, geraspte kokos en een snuf zout aan toe.

• Snijd de chocoladereep in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de room.

• Laat de blaadjes gelatine een paar minuten weken in een bakje met koud water. Smelt het sap van een citroen kort in een pannetje, knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door elkaar, totdat de gelatine oplost. Schenk alles bij de room en roer weer goed door elkaar.

• Schep het room in de taartvorm en zet deze voor zo’n 6 uur in de koelkast.

• Laat voor de topping de slagroom warm worden in een pannetje. Begint het bijna te koken? Haal de pan dan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer goed door en schenk dit over de taart. Zet de taart nu tot de volgende dag in de koelkast.

• Garneer de taart met stukjes bounty en wat geraspte kokos.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies