OH wat is dit lekker!!!!
Dit recept wilde ik al jaren maken, maar ik dacht altijd dat het heel moeilijk was. Eigenlijk had ik kunnen weten dat dat niet het geval is, want alle stoofrecepten zijn zo simpel. Je moet er alleen wat geduld voor hebben.
De slowcooker heb ik z’n werk weer laten doen. Je hoeft er uren niet naar om te kijken en na 5 uur heb je een heerlijke stoof.
Ik heb aan deze stoof een extra smaakmaker toegevoegd: azijn. Nu denk je misschien: dat lijkt mij niet lekker, maar de natuurazijn van Tromp & Rueb geeft nét dat beetje extra smaak aan zo’n gerecht. Ik gebruik het nu vaker!!
Deze Boeuf Bourguignon is perfect voor de feestdagen, of koude winterdagen.
4 personen
Duur 45 minuten + 5 uur stoven
Boeuf Bourguignon
Ingrediënten
- 3 uien
- 4 winterpenen
- 10 kastanjechampignons
- 750 gram runderlappen
- Grote klont boter
- Peper en zout
- 150 gram magere spekblokjes
- 400 ml rode wijn (merlot)
- 300 ml runderfond
- 1 laurierblad
- 3 takjes tijm
- 1,5 eetlepel natuurazijn Tromp & Rueb
- 3 eetlepels bloem
- *Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Snijd de runderlappen in blokjes (van ongeveer 3cm bij 3cm) en bak deze in een pan met een klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Schroei de stukjes alleen even aan en haal ze dan uit de pan.
- Snijd de ui, wortel en champignons fijn en bak deze in dezelfde (niet afgewassen) pan.
- Voeg hier ook de magere spekblokjes aan toe en bak even mee.
- Voeg na 4-5 minuten het vlees, de rode wijn, de runderfond, het laurierblad, de takjes tijm en de natuurazijn van Tromp & Rueb aan toe.
- Breng nog meer op smaak met peper en zout.
- Giet alles over in een slowcooker en laat deze voor 5 uur pruttelen. (op high)
- Schenk de stoof na 5 uur weer in de pan.
- Is de stoof nog te waterig? Maak dan een papje van 4 eetlepels bloem en 1,5 eetlepel water. Roer goed door elkaar en voeg toe aan de pan. Roer alles weer goed door elkaar.
- Serveer dit met gekookte aardappelen, gebakken aardappelen, of rijst.
- Bekijk hier de video!