Een boerenkoolsalade zie ik altijd en overal voorbijkomen en ik had er altijd mijn twijfels bij, want sla is toch gewoon veel lekkerder?
Toch heb ik het geprobeerd, want nu heb je gelijk een gezonde, voedzame maaltijd en ik vond het nog lekker ook.
De saus over deze salade is op basis van Griekse yoghurt, dus daar kan ook niet veel misgaan.
Zoete aardappel maakt dit natuurlijk helemaal af, want ik denk dat het ieder gerecht lekker maakt.
1-2 personen
Duur: 30 minuten
Boerenkoolsalade met zoete aardappel en geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
- 120-150 gr boerenkool
- 1 zoete aardappel
- 120 gr kikkererwten
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuf gemalen komijnzaad
- Peper en zout
- 1/2 avocado
- 1 eetlepel pecannoten
- 4 eetlepels Griekse yoghurt 0,0 (of 0,1)
- 1/2 eetlepel kerriepoeder + extra
- Snufje cayennepeper
- 2 theelepels citroensap
Bereiding
- Schil de aardappel en snijd in de lengte door. Kook deze in een pan met water zo’n 12 minuten en snijd vervolgens in de lengte in plakken.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel om en om bruin.
- Dep de kikkererwten droog en meng in een kom met wat peper, zout, paprikapoeder, een snuf kerriepoeder en een klein snufje cayennepeper. Bak krokant in een pan met wat olijfolie, óf verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie en rooster krokant in de oven zo’n 20 minuten op 200 graden.
- Meng de yoghurt met 1/2 eetlepel kerriepoeder, peper, zout, een snufje komijn en citroensap in een kom.
- Verwarm weer in een ander pannetje een klein scheutje olijfolie en voeg de boerenkool toe. Strooi een klein beetje zout erover en bak even een paar minuten.
- Snijd de avocado in reepjes.
- Verdeel de boerenkool over het bord, schep er wat saus over en leg daarop de plakjes zoete aardappel. Verdeel nu de kikkererwten, avocado en wat pecannoten over het bord en schep weer wat saus over je bord.