Bloemkoolsteak met paprika- en tomatensaus

21 augustus 2024

Bloemkoolsteak met paprika- en tomatensaus

Oké; ik hou normaal niet zo van bloemkool, maar dit was echt zó lekker!

Als ik vroeger op deze manier bloemkool zou krijgen, had ik het iedere week met plezier gegeten. Dat komt natuurlijk door de kruiden, het krokante korstje en de gesmolten kaas, maar dat maakt niet uit. Bloemkool = bloemkool!

Deze saus maakt overigens alles lekker!!

Wil je hier iets bij eten? Je kan er kip bij bakken, maar je kan ook rijst koken, of aardappeltjes bakken.

2 personen

Duur: 40 minuten

Bloemkoolsteak met paprika- en tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels strooikaas
  • 1 pot (+-300 gr) gegrilde paprika reepjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf uienpoeder
  • Peper en zout
  • 1 theelepel oregano
  • 100 ml kookzuivel
  • Olijfolie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 citroen
  • Handje cashewnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd een bloemko0l in drie plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer de bloemkool in met wat olijfolie en strooi er paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout over. Strooi een deel van de kaas erover en zet de steaks voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Strooi nu het laatste deel kaas over de steaks en voeg het paneermeel toe. Zet de oven nu nog een paar minuten op grillstand. Heb je geen grillstand? Zet alles dan nog 5-10 minuten terug in de oven, totdat de steaks bruin van kleur zijn en de kaas gesmolten is. Je weet dat de steaks klaar zijn, als je er met een vork in kan prikken.
  • Vul een blender of foodprocessor met de paprika reepjes, tomatenpuree, tijm (blaadjes alleen), paprikapoeder, peper, zout, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder en kookzuivel. Knijp een halve citroen uit boven de blender/foodprocessor. Maal fijn, totdat je een saus hebt.
  • Verwarm de saus kort in een pan.
  • Schep de saus op je bord en schep de bloemkool daarop. Garneer met wat schijfjes citroen en fijngesneden cashewnoten.

Bekijk ook deze recepten

Nusa Lembongan
Truffel geitenkaas brioche
Gyoza salade
Uluwatu
Cookies