Hoofdgerechten Pasta recepten Recepten

Bloemkoolrijst met kip

Dit recept is gemaakt met bloemkoolrijst en als er iéts is wat ik een paar jaar geleden nooit zou gaan eten, was het bloemkool- of brocolirijst. Kijk waar we nu zijn…

De rijst los zou ik nog steeds niet graag eten, maar gemengd met wat saus en kruiden proef je daar helemaal niets van. Je bent dus eigenlijk gek als je dan normale rijst gebruikt.

Dit recept was een gok of het lekker zou zijn en of het zou lukken, maar ik schrok vervolgens van de smaak. Zonder dat ik het door had was de pan helemaal leeg..

Dit kun je overigens in je lunchpauze (als je die thuis hebt) maken, want het staat echt binnen enkele minuten op tafel. Wat een feest!!

Duur: 10-15 minuten

2 personen

Ingrediënten

• Bloemkoolrijst

• 300 gr kippendijen

• Peper en zout

• 1 teentje knoflook

• 1 gele ui

• 1 rode paprika

• Handje cashewnoten

• 1 blikje tomatenpuree 70 gr

• Grote scheut ketjap manis

• 100 ml water

• 2 theelepels oregano

• 2 takjes tijm

• 2 theelepels paprikapoeder

• Mespunt chilivlokken

• 7 cherrytomaatjes

• 2 handjes sperziebonen

• Eventueel wat koriander

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn en de kip in blokjes. Bak dit samen met wat peper en zout in een grote pan met olijfolie.

• Voeg de tomatenpuree, ketjap en het water toe en roer goed door elkaar.

• Snijd de tomaatjes door de helft en de rode paprika in kleine stukjes. Voeg deze, samen met de sperziebonen en cashewnoten toe aan de pan.

• Voeg de paprikapoeder, oregano, tijm (blaadjes ervan), peper, zout en chilivlokken toe aan de pan. Roer alles weer goed door elkaar.

• Verwarm in een aparte pan kort de bloemkoolrijst. Schep deze op je bord met de rest ernaast. Garneer alles eventueel met wat koriander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *