Blauwe kaas salade

27 augustus 2021

Blauwe kaas salade

Ik weet eerlijk gezegd niet of ik heel veel mensen blij maak met deze salade, maar ik word er zelf in ieder geval wel super enthousiast van.
Het is een salade met onder andere gevulde champignons met blauwe kaas (roquefort), peer en groene asperges.
Mocht je blauwe kaas nou echt te sterk vinden (snap ik hélemaal!!), dan kun je het natuurlijk vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas of brie. Dan vind ik hem net zo lekker.
1 persoon
Ingrediënten
  • 1 zakje rucola
  • +- 5 grote champignons
  • Blokje blauwe kaas (roquefort)
  • Honing
  • Handje bramen
  • 1/2 peer
  • Pecannoten
  • 6-7 groene asperges
  • Olijfolie
  • 1/2 rode ui
Bereiding
  • Snijd het steeltje uit de champignons en snijd de asperges in drieën. Bak deze in een pan met olijfolie en peper en zout.
  • Snijd de ui in ringen en de peer in dunne plakjes.
  • Verdeel de rucola over je bord en beleg deze alvast met de ui, peer en bramen.
  • Wanneer de champignons en asperges klaar zijn (ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur), verdeel je de asperges ook over je bord en vul je de champignons met de kaas. Verdeel deze nu ook over je salade.
  • Tenslotte verkruimel je nog wat pecannoten over de salade en druppel je wat honing en olijfolie over de salade.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies