Bladerdeeghapjes

19 september 2023

Bladerdeeghapjes

Eigenlijk denk ik dat iedereen een hapje als deze lust, want bladerdeeg is gewoon méga lekker. Een los pakje bladerdeeg uit de oven kan ik in één keer opeten. Dan kan ik daarna wel het huis uit getakeld worden, maar dat zijn zorgen voor later.

Ik maakte deze hapjes eens met vega kipreepjes, paprika en Baba Anoush van Maza. Op vakantie in Nice at ik Baba Anoush en dat vond ik zoooo lekker. Ik moest het zelf namaken, maar toen zag ik dat Maza deze ook verkocht, dus die heb ik eerst maar even geprobeerd. Eindstand: het bakje gelijk leeg.

Deze zijn super makkelijk te maken en er zit heel veel smaak aan. Een perfect hapje of misschien wel lunch dus.

2 personen

Duur: 25 minuten

Bladerdeegtaartjes met vega kipreepjes en baba Anoush spread

Ingrediënten

• 4 plakjes bladerdeeg

• 4 eetlepels Baba Anoush Maza

• 1/2 rode paprika

• 200 gr Vega kipreepjes Vivera

• Feta

• 3 eetlepels ketjap manis

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 1 ei

• 1 bosui

• Siracha mayonaise

Bereiding

• Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien.

• Snijd de paprika in kleine stukjes en bak deze samen met de kipstukjes in pan met wat olijfolie. Voeg hier ook peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en ketjap manis aan toe. Bak dit goed mee.

• Verwarm de oven voor op 200 graden.

• Schep in het midden van ieder plakje bladerdeeg wat Baba Anoush van Maza. Smeer dit een beetje uit, maar zorg dat de randen wel vrij blijven. Schep de kip en paprika hier nu op en verkruimel de feta erover.

• Kluts een ei in een bakje en smeer de randen goed in met ei. Zet de bladerdeeghapjes nu voor 13-15 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg bruin en krokant is.

• Garneer de bladerdeeghapjes met fijngesneden bosui, nog wat extra Baba Anoush en wat siracha mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies