Bladerdeeg pakketjes pulled chicken

21 november 2022

Bladerdeeg pakketjes pulled chicken

Vorige week probeerde ik mini beef wellingtons te maken, maar die waren helaas mislukt. Toch wilde ik iets doen met bladerdeeg, want het is lekker en werkt makkelijk. Daar kwamen deze leuke pakketjes uit en wat waren ze lekker.

Een lange tijd geleden maakte ik voor het eerst pulled chicken en op dat moment dacht ik: “ik wil voor altijd m’n kip op deze manier!!”. Ik vond het zó lekker, maar het is ook zo makkelijk om te maken.

Deze bladerdeeghapjes zijn daarom ook super simpel, maar vol met smaak.

Deze hapjes zouden perfect zijn tijdens de kerstdagen. Op de kersttafel, wanneer je eet met de hele familie, of als hoofd- of tussengerecht tijdens het diner dat je maakt voor vrienden. Ik hou ervan!

7 hapjes

Ingrediënten

• 7 plakjes bladerdeeg

• 2 kipfilets

• 3 eetlepels ketchup

• 5 eetlepels ketjap manis

• 1 gele ui

• 1 grote teen knoflook

• 7 theelepels teriyakisaus

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• 2 takjes tijm

• Peper en zout

• 1 ei

Bereiding

• Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilets zo’n 15 minuten. Trek deze vervolgens met twee vorken uit elkaar op een snijplank.

• Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze samen met de pulled chicken in een grote pan met olijfolie.

• Voeg de paprikapoeder, tijm (blaadjes ervan), Italiaanse kruiden, peper en zout, ketjap en ketchup toe aan de pan en roer goed door elkaar. Zet na een paar minuten het vuur uit.

• Verdeel de plakjes bladerdeeg over het keukenblad en haal de papiertjes er vanaf.

• Smeer het midden van ieder plakje in met een theelepel teriyakisaus. Verdeel het mengsel over de plakjes (wil je kleinere hapjes? Pak dan een extra plakje bladerdeeg en verdeel het erover).

• Vouw de plakjes dubbel en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

• Kluts een ei in een kommetje en smeer de pakketjes in met het ei.

• Zet de bakplaat voor zo’n 18 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden. Blijf erbij. Als ze na 15 minuten al mooi bruin zijn, kun je ze al uit de oven halen.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies