Mensen die mij kennen weten dat ik ENORM van toetjes hou. Daarbij kies ik altijd desserts met chocolade, karamel of koek en nooit fruitsmaken (ook al zijn die af en toe ook heel lekker haha).
Toetjes met Lotus zijn gewoon altijd goed. Ik weet dat als ik dat kies of maak, dat het een succes zal zijn. Dit dessert was meer dan een succes. Binnen 2 minuten was alles op en mijn hele gezin heeft ervan genoten. ‘OEH zo lekker’, ‘Deze is wel geweldig hoor’ en ‘Ja dit is echt super!!!’, waren wat reacties.
Wat zo fijn is aan dit dessert, is dat ‘ie binnen 15 à 20 minuten op tafel staat. Zo makkelijk en zo onwijs lekker!!
2 personen
Duur: 15-20 minuten
Biscoff® Speculoos
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- 2 theelepels vanille aroma
- 50 gram kristalsuiker
- 1/2 reep pure chocolade
- 2 grote eetlepels Lotus Biscoff Creamy
- +- 8 Lotus Biscoff Speculoos koekjes + 2 voor garnering
- 10 aardbeien
Bereiding
- Maal de koekjes fijn in een foodprocessor.
- Snijd de aardbeien fijn.
- Meng de mascarpone met vanille aroma en suiker in een kom of bakje. Voeg daarna de Lotus Biscoff creamy toe en roer goed door elkaar.
- Schenk de slagroom erbij en meng weer goed door elkaar.
- Maak in een glas een laagje van aardbeien en daarover wat koekkruimels. Verdeel daarover een laag van de room.
- Maak nu nog een laagje van koekkruimels en wat stukjes aardbei en rasp er flink wat chocolade over.
- Garneer met een Lotus koekje.