Ik ben zelf niet zo’n “biefstukmens”, maar wanneer ik het verwerk in bijvoorbeeld wraps, een salade of pasta, vind ik het echt méga lekker.
Aangezien héél veel mensen pesto onwijs lekker (en makkelijk mee te werken) vinden, is dit een salade die hopelijk bij veel mensen in de smaak zal vallen. De salade staat zo op tafel, valt niet te zwaar en is lekker als lunch, maar ook als avondeten.
Ik ben super benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.
Ik ben super benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.
1 persoon
Ingrediënten
- 1/2 zakje gemengde sla
- 1 kogelbiefstuk
- 4/5 grote theelepels pesto
- Handje zongedroogde tomaten
- Handje pijnboompitten
- 1/3 courgette
- 1 gekookt ei
- 1/2 rode ui
- 1/2 gele paprika
Bereiding
- Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Bak deze in een pan met olijfolie.
- Kook het ei zo’n 9 minuten in een steelpannetje en snijd deze vervolgens in vieren.
- Bak de biefstuk (peper en zout) 1,5-2 minuten aan iedere kant in een andere pan met een flinke klont boter. Laat deze vervolgens nog zo’n 2 minuten in het folie rusten en snijd hem vervolgens in dunne plakjes.
- Meng de sla in een kom of je bord met 4 grote theelepels pesto.
- Verdeel de courgette, paprika, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en in ringen gesneden rode ui erover.
- Leg je ei en biefstuk plakjes erop en strooi nog een klein beetje pesto over de biefstuk.