Hetgeen waarvoor ieder mens naar Loetje gaat (funfact: ik ben er nog nooit geweest): De biefstuk.
Wekelijks zie ik foto’s voorbij komen van mensen die er lunchen met een biefstuk, een portie patat en een stapel wit brood. Eerlijk gezegd trekt dat mij helemaal niet, maar als ik het zelf maak met wat anders ernaast, wordt het biefstukje ook wat aantrekkelijker.
Dit recept was echt perfect, want de biefstuk in de jus, de spekjes-champignons- en ui mix en de rozemarijn aardappeltjes uit de oven zijn een perfecte combi.
En zoals jullie misschien hebben gelezen in mijn story, wilde ik er ook een Turks brood bij serveren. Ik ging al huilen van geluk toen ik hem zag, want hij zag er zó lekker en zacht uit, maarja, iedere kok maakt fouten. Zo zat het brood tegelijk als de aardappeltjes in de oven. De oven moet daarvoor op grillstand, het brood op normale stand en 1+1 = 2. We roken iets vreemds en het brood was donker donker zwart en helemaal verbrand..
Het brood staat hier dus niet op de foto, maar hij zou er perfect bij passen.
2 personen
Ingrediënten
• 1 ossenhaas p.p.
• 3/4 pakje margarine Blue Band
• Scheut water
• 1 gele ui
• +- 8 champignons
• 100 gr spekjes
• 1,5 kilo aardappelen
• 1 takje rozemarijn
• 1 sjalot
Bereiding
• Schil de aardappelen, snijd ze in tweeën en kook ze in een pan met water en wat zout zo’n 7 minuten. Giet ze vervolgens af en laat volledig afkoelen.
• Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Strooi er peper en zout over en besprenkel ze met olijfolie.
• Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (draai de aardappeltjes na 12,5 minuut even om).
• Snijd de champignons klein en de ui in ringen. Voeg wat boter en olijfolie toe aan een pan en voeg hier de champignons, ui en spekjes aan toe. Bak deze goed door.
• Bestrooi de ossenhaas met peper en zout.
• Laat 3/4 pakje margarine bruin worden in een pan en bak hier de ossenhaas ongeveer 2 om 2 minuten in.
• Verpak de ossenhaas vervolgens apart van elkaar in wat folie en laat dit nog 5 minuten doorgaren.
• Zet de pan met de jus nu op hoog vuur en voeg een scheut water toe. Roer dit goed door.
• Snijd de sjalot fijn.
• Haal de aardappeltjes uit de oven en verdeel het rozemarijn takje en de sjalot erover.
• Zet de oven op grillstand en zet de schaal nog 5 minuten in de oven.
• Verdeel de biefstukjes over de borden en schenk daar de jus overheen. Schep ook de groenten erover en serveer de aardappeltjes ernaast.