Beef teriyaki pastasalade

1 juli 2023

Beef teriyaki pastasalade

Daar ben ik weer met een pastasalade en hij is wederom geweldig. Ik denk namelijk dat alles met teriyaki geweldig is.

Deze beef teriyaki pastasalade is gevuld met groenten en daar hou ik echt van: een lekkere pasta mét veel groenten. Een winwin situatie noemen we dat!

Ik wilde erbij schrijven dat deze geschikt is voor de bbq en voor de warme dagen van nu, maar dat heeft niet veel zin, want het regent en het waait enorm hard. Ik háát het!

1-2 personen

Duur: 20 minuten

Beef teriyaki pastasalade

Ingrediënten

• Vlinderpasta

• 1 kogebiefstuk

• 1 sjalot

• 1 teen knoflook

• 2 handjes rucola

• Snuf chilivlokken

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 5 cherrytomaatjes

• 1/2 komkommer

• 5 grote eetlepels teriyakisaus

• 1/2 rode paprika

• 5 champignons

• Handje cashewnoten

• 1/2 komkommer

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel vervolgens af met koud water.

• Laat een klont boter bruin worden in een aparte pan en bak de biefstuk om en om (met peper en zout) zo’n 2 om 2 minuten. Als de biefstuk dik is, 2,5 om 2,5.

• Snijd de biefstuk in dunne plakjes en meng met 3 eetlepels teriyaki in een kommetje.

• Snijd de champignons in partjes of plakjes, de paprika, ui en knoflook fijn en de tomaatjes door de helft. Bak alles, behalve de tomaatjes, in een pan met olijfolie. Voeg hier een snuf paprikapoeder, peper en zout aan toe.

• Meng de vlinderpasta met 2 eetlepels teriyaki, een klein beetje chilivlokken, paprikapoeder, peper, zout en de rucola. Voeg hier vervolgens de groenten en cashewnoten aan toe en meng alles goed door elkaar.

• Haal de kaasschaaf langs de komkommer, zodat er dunne plakken vanaf komen.

• Schep de pastasalade in een kom en garneer met de tomaatjes, plakjes komkommer en beef teriyaki.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies