Vorige week vroeg ik of er meer vraag naar stroganoff met biefstuk of stroganoff met kip was. Het liep gelijk op, maar biefstuk won het uiteindelijk.
Deze maakte ik afgelopen zaterdag gelijk en er was niet één lepel saus ook over.
Wij aten dit met tagiatelle, maar mag iedereen natuurlijk zelf weten.
Stroganoff is iets wat naar mijn idee iedereen lust. Helaas staat dit niet veel op menukaarten. Zo nu en dan met een biefstukje, maar die bestel ik eigenlijk nooit als ik uiteten ga.
Waar wij thuis van schrokken, is dat deze pan binnen 15 à 20 minuten op tafel staat. Ideaal.
Duur: 15-20 minuten
3 personen
Ingrediënten
• 2 teentjes knoflook
• 1 gele ui
• 70 gr tomatenpuree
• 2 theelepels paprikapoeder
• 3 takjes tijm
• 200 gr creme fraiche
• 1 blokje Kippenbouillon
• 300 ml water
• 3 theelepels worchestershire
• 1 theelepel mosterd
• 3 kogelbiefstukjes
• 10 champignons
• 1 rode paprika
• 1 eetlepel sojasaus
• Zout en peper
Kan eventueel ook met kip worden gegeten.
Ik at er tagiatelle bij, maar dit kan ook met een andere pasta, met aardappeltjes of los als hapje worden gegeten.
Bereiding
• Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met boter.
• Breng een pan met 300 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet het vuur gelijk laag.
• Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Bak deze mee in de pan.
• Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Schenk de bouillon erbij en voeg de creme fraiche toe en blijf roeren.
• Voeg de tijm, paprikapoeder, mosterd, worchestershire, sojasaus, peper en zout toe aan de pan.
• Laat in een andere pan een klont boter smelten en bak de biefstukjes met peper en zout om en om zo’n 2 om 2 minuten. Zijn ze dikker? Maak er dan 2,5 om 2,5 minuut van. Leg ze daarna nog zo’n 4-5 minuten in folie.
• Kook ondertussen de pasta, giet deze af en voeg deze toe aan de pan.
• Snijd de biefstuk in dunne reepjes en verdeel deze over je bord met pasta.