Beef ragu

20 oktober 2022

Beef ragu

Ik heb de slowcooker en de ragu/stoofvlees recepten helemaal uitgevonden.

Terwijl ik dit typ staat de slowcooker weer te pruttelen, want vanavond staat er een patatje stoofvlees op het menu. Kan het nu al niet afwachten om thuis te komen straks..

Tegenwoordig kies ik ook vaak de pasta met ragu in restaurants. Ik heb nog nooit een tegenvaller gehad, maar de ragu die ik in New York heb gegeten overtreft alles. WOW, wat was die lekker. Nu wil ik gelijk weer naar New York, maar dat ligt niet alleen aan die pasta hahaha.

Deze pasta maakte ik zelf in de slowcooker, maar je kunt hem ook in de pan bereiden. Daar zit niet heel veel verschil in.

Ook bij deze hoop ik dat iedereen hem zal maken, want hij is gewoon verrukkelijk en daar houden we allemaal van.

3 personen

Ingrediënten

• 3 biefstukjes

• 250 gr tomatenpassata

• 1 eetlepel tomatenpuree

• 250 ml rode wijn

• 1 laurierblad

• 1/2 van verse selderij (helft van zo’n heel pak dus)

• 150 gr geschrapte wortel

• 1 rode paprika

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• Peper en zout

• 2 theelepels paprikapoeder

• 3 takjes tijm

• 3 takjes rozemarijn

• 1 runderbouillonblokje

• 250 ml water

• Tagiatelle

• Peterselie

Bereiding

• Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze in een grote, gesmolten klont boter zo’n 2,5 om 2,5 minuut. Haal ze weer uit de pan en houd even apart.

• Snijd de ui, knoflook, selderij, paprika en wortel fijn. Bak deze in diezelfde pan.

• Voeg de tomatenpassata, rode wijn en tomatenpuree toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

• Voeg het laurierblad, de paprikapoeder, peper en zout en de blaadjes van de tijm en rozemarijn toe aan de pan.

• Schenk het water erbij en verkuimel het bouillonblokje erover. Roer alles goed door elkaar.

• Voeg de biefstuk toe aan de pan, schenk het water erbij en laat alles op laag/middelhoog vuur zo’n 4-5 uur pruttelen.

• Maak je het in de slowcooker? Voeg dan de hele pan met saus en groenten toe aan de slowcooker en leg de biefstukjes ertussen en voeg het water toe. Zet deze op 2 en laat het ook 5 uur opstaan.

• Trek de biefstuk uit elkaar met 1 of 2 vorken en roer alles goed door de pan.

• Kook de tagiatelle zoals aangegeven op de verpakking, giet af en voeg dit toe aan de pan.

• Schep de pasta op je bord en garneer alles met fijngehakte peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies