Bastogne-Baileys dessert

14 december 2023

Bastogne-Baileys dessert

ROMIGE BASTOGNE-BAILEYS DESSERT

Zijn er überhaupt mensen die niet van bastogne houden? Ik denk echt dat iedereen dat lekker vindt en ik ga er binnenkort eens een cheesecake mee maken. Hmmmm….

Om het wat feestelijker te maken, voegde ik wat Baileys toe. Dat vind ik ook zó lekker en deze combinatie met chocolade is natuurlijk super.

Deze glaasjes zijn heel makkelijk te maken en dat maakt het natuurlijk heel aantrekkelijk!

3 personen

Duur: 50 minuten

Romige bastogne Baileys dessert

Ingrediënten

• 150 gr bastognekoekjes

• 250 gr mascarpone

• 150 ml slagroom

• 4-5 eetlepels Baileys

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 1/2 reep melkchocolade

• 1 zakje klopfix

Bereiding

• Maal de koekjes allemaal fijn in een foodprocessor. Beleg de bodem van de glazen hiermee en bewaar een beetje voor de garnering.

• Klop de slagroom stijf met het zakje klopfix. Voeg dan de mascarpone, suiker, vanille aroma en Baileys toe en roer goed door elkaar.

• Schep dit op de bastognebodem.

• Rasp als laatste flink wat chocolade over de desserts en garneer nog met wat overgebleven bastognekruimels.

• Laat alles even een half uurtje koud worden in de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies