Reizen

Barcelona

De stad waar ik voor m’n gevoel al eens geweest was, ik al zo lang naartoe wilde en al zoveel over had gehoord; Barcelona. Na al m’n Europese citytrips, kan ik ook deze eindelijk van mijn lijstje afvinken. Wat een geweldige Spaanse stad is dit. Ook al ben je net aangekomen, je krijgt gelijk dat vakantiegevoel. De warmte (waar ik wel aan kan wennen), het strand, de prachtige stad zelf, de Sagrada familia en Park Guëll en niet te vergeten, al het heerlijke eten. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je komt te verhongeren, want op iedere hoek van de straat zit een restaurant (of nagelsallon. Wow wat waren dat er veel). Alle restaurants waar ik ben geweest, vond ik super en zou ik zeker aanraden. Er zijn er nog te veel waar ik niet ben geweest, dus dat is voor mij reden genoeg om snel terug te gaan.

Dit is het lijstje die je niet moet vergeten tijdens jouw trip naar Barcelona.

Brunch & cake

Één ding was zeker toen ik wist dat ik naar Barcelona ging: ik moest en zou gaan lunchen bij Brunch & Cake. Er is grote kans dat je even in de rij moet wachten vanwege de drukte, maar dat is het wel waard. Deze hotspot heeft een ontzettend uitgebreide kaart met de lekkerste lunchgerechten. Ik koos bijvoorbeeld voor een egg benedict op een wafel. Ook stond een burrito met avocado en zoete aardappel, een acaï bowl en een ice vanilla latte op onze tafel. Je gaat er niet met honger vandaan in ieder geval.

Eat my trip

Hierbij krijg ik een beetje hetzelfde idee als het restaurant hierboven, maar deze is iets minder bekend, maar echt zo lekker. Als je van lekkere broodjes en smoothies etc. Houdt, moet je hier wel even langs. Naast de avocadotoasts, kozen wij voor de pancake party. Dit is een hele grote stapel pannenkoeken, met daarboven een grote suikerspin en daaronder fruit en granola. Iets té extra en zoet, maar er wordt in ieder geval wel moeite voor gedaan.

The egglab brunch & coffee

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Bij deze ontbijt/lunch hotspot, zit bij ieder broodje een ei. Of je kiest voor een scrammbled egg, of een spiegelei of een egg benedict. Wat daar allemaal nog bij zit, verschilt tussen bijvoorbeeld eend, zalm, kip, avocado, bacon etc.

Gabby’s bcn

Dit afgelegen restaurant kom je niet toevallig tegen tijdens je ochtend of middagwandeling, want hij ligt buiten het centrum op een locatie waar verder niet veel omheen zit. Wél is het de moeite waard om er even naartoe te gaan, want wat was dit lekker. Door de heerlijke juices, koffie’s, vele

toasts en yoghurtjes én lekkernijen, is het echt lastig kiezen. De toast met champignons, avocado, zalm, scrammbled egg en feta, vond ik echt een 10+. Misschien omdat het een combinatie is van alles waar ik zó van houd, maar beloof me dat je deze besteld.

Flex and kale

Na een paar keer gekeken te hebben op hun Instagram en tripadvisor, dacht ik dat we dit restaurant beter konden overslaan. Ik had nog zoveel betere gevonden (dacht ik). Omdat jij op dat moment dichtbij zat, zijn wij erin gelopen en daar ben ik mezelf nog steeds dankbaar voor. De kaart is heel groot en uitgebreid, dus een keuze maken is echt lastig. Wij zaten in de gezellige patio en begonnen met mimosa’s. Vervolgens namen wij een héérlijke vistaco, een mango-avocado tartaar to share (die ga ik namaken, want dit was echt niet normaal) en een acaï bowl, waar wij vanaf toen de rest van het weekend over gepraat hebben.

Coleccion

Dit knusse restaurant kwam ik last minute tegen via tripadvisor. Er stonden nog niet veel foto’s op, omdat het een nieuw restaurant is. De foto’s die erop stonden spraken mij wel enorm aan en daarom heb ik een reservering gemaakt. Het eten dat wij die avond kregen was buitengewoon. Wij hebben bijna de hele kaart besteld en konden rollend terug naar het hotel, maar ik ben nog steeds van die gemarineerde champignons op camembert, zwarte paella, tonijntartaar en gefrituurde aubergine aan het dromen. En oja, er is ook een uitgebreide cocktailkaaet. Dit restaurant raad ik echt iedereen aan.

Sensi tapas bar

Sensi is een bekende hotspot in Barcelona. Om 21:45 konden wij hier pas terecht en het was super druk. Voor het wachten kregen wij een cocktail + cava van het huis. Super service.

Ook hier kon je veel soorten tapas bestellen dat allemaal per bordje na elkaar kwam. Of de patatas bravas, tartaar, eend of biefstuk nou op nummer 2 staat weet ik nog niet, maar dat de truffelravioli op 1 staat is zeker. Dit is met stipt de lekkerste ravioli die ik ooit gegeten heb.

Boqueria Food Market

Dit is niet zo’n typische markt waar het stinkt, de muggen om je oren vliegen en je overal geschreeuw hoort. Dit is er een die je écht niet mag overslaan en waar je zelfs lang wilt blijven, omdat je er oneindig veel lekkers kunt eten. Overal om je heen zie je kraampjes waar wordt gekookt of gebakken. Bij de één eet je verse oesters, bij de ander wordt een verse smoothie voor je gemaakt en weer bij een ander eet je een pan paella met een glas champagne erbij.

Je kunt er ook terecht voor voedsel, zoals op een normale markt, maar daar hou je je niet mee bezig wanneer je al dat lekkere, verse eten ziet.

Restaurants waar ik niet ben geweest, maar graag naartoe wil!

Bar. Mono

Gusto Barcelona

La quesera Barcelona

Harrys bcn

The Egg Lab

Rooftop op hotel palace Barcelona hotel

Sal Mar Barcelona

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *