Bao buns met paddenstoelen en gamba’s

9 oktober 2024

Bao buns met paddenstoelen en gamba’s

Ik hou zo zo zo zo van bao buns. Als ik die op een menukaart zie staan, bestel ik ze áltijd.

In Valencia heb ik hele lekkere bao buns gegeten, maar die bij @thirty5 vind ik ook echt ge-wel-dig. Het liefst eet ik ze met buikspek of eend.

Deze buns heb ik niet zelfgemaakt. Ik ging even volledig voor het gemak, want ik zag ze bij Dirk in de schappen liggen en dacht: deze moét ik testen. Je hoeft de broodjes alleen even kort op te warmen en daarna beleg je ze met je favoriete ingrediënten.

Deze 2 soorten bao buns zijn echt heel simpel en ik zal nog veel meer soorten maken, maar ik weet zeker dat iedereen deze lust.

4 bao buns (2 om 2)

Duur: 20 minuten

Bao buns met paddenstoelen en gamba’s

Ingrediënten

Voor de bao buns met paddenstoelen:

  • 2 bao buns (ik gebruikte die van Dirk)
  • 3 snoepkomkommers
  • 150 gram konings oesterzwammen óf 150 gram kastanjechampignons
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Sriracha mayonaise Go-Tan
  • Peterselie voor de garnering

Voor de bao buns met gamba’s:

  • 2 bao buns (ik gebruikte die van Dirk)
  • 8 gamba’s
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels sweet & sour saus Go-Tan
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • Japanse mayonaise
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peterselie voor de garnering

Bereiding

Voor de bao buns met paddenstoelen:

  • Snijd de paddenstoelen/oesterzwammen doormidden en bak deze in een pan met wat olijfolie samen met de peper, zout, paprikapoeder en ketjap. Bak deze totdat ze lekker zacht zijn.
  • Snijd ook de snoepkomkommers in dunne plakjes.
  • Doe vervolgens de bao buns voor 60 seconden in de magnetron (de bereidingswijze verschilt bij elk ander soort bao buns)
  • Beleg de bao buns met de plakjes snoepkomkommer en daar bovenop de paddenstoelen.
  • Top af met wat sriracha mayonaise en garneer met peterselie.

 

Voor de bao buns met gamba’s:

  • Snijd de avocado doormidden, haal de schil eraf en prak dit in een bakje samen met de peper, zout en citroensap.
  • Bak de gamba’s in een pan met wat olijfolie en voeg hierbij ook de peper, zout, Italiaanse kruiden en sweet & sour saus toe.
  • Doe vervolgens de bao buns voor 60 seconden in de magnetron (de bereidingswijze verschilt bij elk ander soort bao buns)
  • Vul de bao buns met de guacamole en leg hier bovenop de gamba’s.
  • Top af met wat Japanse mayonaise en garneer met peterselie.
  • Bekijk hier de video!
Bao buns met paddenstoelen en gamba's

Bekijk ook deze recepten

Shrimp sesam toast
Tiroler Gröstl
Valentijns pannenkoeken
Ragu taco’s
Cookies