I love bao buns !!!!
Iedere dag zou ik kunenn beginnen en eindigen met bao buns. Jeetje wat hou ik van die broodjes!!!
Het nadeel aan bao buns is wel dat het brood tussen ál je tanden gaat zitten, maar dat heb ik er absoluut voor over.
Dit recept maakte ik voor vriendinnen tijdens een etentje en eigenlijk deed ik maar wat op dat moment. Ik bedacht wat ingrediënten en hoopte dat die samenstelling lekker zou zijn. Nou dat bleek dus zo te zijn, dus de dag daarna heb ik het recept gelijk uitgewerkt.
4 bao buns
Duur: 25 minuten
Bao bun met gehakt in tomatensaus
Ingrediënten
- 250 gram half om half gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 300 ml Heinz tomato fritto
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 handjes ijsbergsla
- Sriracha mayonaise
- 4 bao buns
- Peterselie om te garneren
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
- Voeg hier ook het gehakt aan toe en bestrooi met wat peper, zout en paprikapoeder.
- Nadat alles licht gebakken is, voeg je de tomato fritto en ketjap toe. Roer dit goed door elkaar.
- De bao buns kunnen nu de magnetron in. (Kijk even op de verpakking van de bao buns hoe je deze bereidt; dit kan verschillen. Sommige buns moet je stomen!).
- Vul je bao buns nu met een beetje ijsbergsla en het gehakt in tomatensaus.
- Top af met wat sriracha mayonaise en peterselie.
- Bekijk hier de video!