Ik hou van bao buns, ik hou van kip en ik hou van BBQ saus. Deze combinatie was dus gewoon echt fantastisch!
Zelf bao buns maken is een optie, maar ik kocht ze. Dat scheelt een hoop werk en tijd en als je trek hebt in een snelle hap, is dit perfect.
Crispy chicken is wat mij betreft altijd goed. Op een wrap, in een salade, over een pasta en op een broodje. Het geeft overal zoveel smaak aan en je hebt verder niet meer zo heel veel nodig.
Als je dit als voorgerecht of als hapje serveert voor je gasten, zullen zij versteld staan…
2 bao buns
Duur: 25 minuten
Bao Bun met crispy BBQ chicken
Ingrediƫnten
- 2 bao buns
- 2 kippendijen
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- Paneermeel
- Smokey BBQ saus (Callowfit)
- 2 handjes worteljulienne
- 2 eetlepels ijsbergsla
- 1 bosui
- 2 theelepels strooikaas
Bereiding
- Maak 3 borden of kommetjes. 1 met bloem, 1 met de geklutste eieren en 1 met paneermeel.
- Snijd de kippendijen in 2 mooie stukken en haal deze eerst door het bakje met bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een pan en frituur de kip hier om en om in. Zet het vuur lager en laat de kip ongeveer 6 om 6 minuten bakken.
- Verwarm de bao buns zoals aangegeven op de verpakking.
- Smeer de onderkant van de bao bun in met 1 theelepel BBQ saus en leg daarop wat worteljulienne en ijsbergsla. Verdeel daarover wat strooikaas.
- Leg de kip op de broodjes en smeer de bovenkant in met wat extra BBQ saus.
- Garneer met fijngesneden bosui.